Supa cu galuste de gris

de AndreeaMaria in Supe, 7 Dec 2010 | 5399 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui de tara
  • 4 litri de apa
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 2 cepe
  • 1/2 radacina de telina
  • sare
  • knorr legume
  • frunze de patrunjel
  • Pentru GALUSTE: 1 lingura de unt/untura,2 oua,6 linguri de gris,sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu galuste de gris:

Se pune pieptul de pui sa fiarba la foc mic; cand incepe sa dea in clocote,se ia spuma. Cand supa nu mai are nici o urma de spuma deasupra,se sterge spuma uscata de pe marginea oalei cu o carpa umeda.

Curatati si spalati morcovii,radacina de patrunjel si cea de telina;le taiati dupa preferinta. Cepele le curatati si le puneti sa fiarba intregi cu pieptul de pui (dupa ce ati luat spuma).Adaugati si celelalte legume.Lasati sa fiarba la foc mic.

GALUSTELE

Se freaca o lingura de unt/untura cu 2 oua,bine,pana se face ca o crema. Se pune grisul cate putin si sare. Pasta trebuie sa aiba consistenta unei smantani groase.

Se strecoara supa intr-o cratita destul de mare ca sa nu vina galustele unele peste altele si sa se sfarame. Cand supa clocoteste se ia cu o lingurita din pasta de gris si se da drumul in supa.Se acopera cratita si se lasa sa fiarba la foc mic (~20 de minute).

Cand sunt gata,se iau cu lingura si se pun in oala cu legumele si supa.

 

 

TIPS-URI

1

Pieptul de pui il puteti pune la un alt fel de mancare

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu galuste de gris" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa cu perisoare de pui